Правно становище за събиране на вземане от длъжник

През LegalMasters.bg може лесно и изцяло онлайн да заявите правно становище за възможностите да съберете вземане от ваш длъжник с оглед предприемане на действия по събиране на вземането.  

Ако смятате, че вашият длъжник (фирма или физическо лице) има опасност да не ви плати и дори да саботира плащането като крие или прехвърля имуществото си, е добре да сте информирани за възможностите да защитите правата си на кредитор.

 

След като направим проучване на имуществото на длъжника ви даваме становище за вероятността за събирането на дълга, както и предлагаме най-ефективните правни действия. При възлагане на последващи действия за  събиране приспадаме вече платения хонорар.

250.00лв.
Заяви
В хонорара не се включват дължимите се държавни такси, банкови такси и други разноски.

Какво ви е нужно, за да заявите услугата?

За да направите заявка, трябва да попълните формата по-долу, в която да ни предоставите информация за длъжника и неговото имущество, с която разполагате, както и за вашето вземане към него. В каква степен ще можете да се удовлетворите зависи от това дали има други кредитори освен вас, дали има наложени тежести върху имуществото или пък ако длъжникът ви е физическо лице каква част от имуществото му се ползва със законова защита. Ето защо правното становище ще ви информира за вашите възможности в конкретния случай.

Защо да ни възложите услугата?

  • помагаме ви да вземете информирани решения и да защитите имуществените си интереси, или тези на вашия бизнес;
  • получавате правна услуга от адвокатска практика със значителен опит в събирането на вземания по съдебен и извънсъдебен ред;
  • комуникацията с нас и изпълнението на услугата може да се осъществи само по електронни канали;
Адвокат Женя Недева
Здравейте, аз съм адвокат Женя Недева от LegalMasters.bg и съм вашият адвокат за тази услуга.
Ако имате въпрос, ме потърсете на тел. 089 30 50 449 или на contact@legalmasters.bg и ще направя всичко възможно да ви отговоря веднага.

Как става заявката и изпълнението на услугата?

1. Попълвате данни за вашия длъжник съгласно формата по-долу и заплащате адвокатския хонорар – понастоящем може да заплатите с банков превод.

2. Ние се свързваме с вас в същия ден, уточняваме всички детайли, след което започваме проучването на имущественото състояние на длъжника. За целта ползваме всякакви източници, включително публични регистри и правно-информационни системи.

3. Предоставяме ви писмено правно становище с мнение за събираемостта на дълга и за необходими действия за събирането на вземането. По желание изготвяме оферта за адвокатски хонорар за бъдещите действия по събирането на дълга.

Повече за условията за изпълнение на услугата може да научите по-долу в раздел „НАШИЯТ АНГАЖИМЕНТ“.

 

Уважаеми клиенти, на следващата страница ще имате възможност да прегледате и сверите още веднъж попълнените данни и ако всичко е наред, да финализирате заявката с бутон НАПРАВИ ЗАЯВКА.

Натискането на бутон НАПРАВИ ЗАЯВКА е еквивалентно на сключване на договор за правна защита и съдействие с Адвокатско съдружие „Лигълмастърс – Недева и Йорданова“ и ни задължава да ви предоставим услугата при условие, че сте заплатили адвокатския хонорар и сте ни предоставили всички необходими документи.

Нашият ангажимент включва:

  • извършване на проучване на имущественото състояние на длъжника съгласно предоставени от заявителя данни, публични регистри, правно-информационни системи и всякакви други източници;
  • изготвяне на писмено правно становище за резултата от проучването, за вероятността от удовлетворяване на вземането, както и за необходими правни действия, които могат да се предприемат;

Нашият ангажимент не включва предприемане на същински правни действия по събиране или обезпечаване на дълга. В случай, че желаете да ни възложите такива действия, за тях ще се договори допълнително възнаграждение, като от него ще бъде приспаднат вече платения хонорар за изготвяне на становището.

 

Изпращането на заявка за услугата е еквивалентно на сключване на договор за правна защита и съдействие с Адвокатско съдружие „Лигълмастърс – Недева и Йорданова“ и ни задължава да ви предоставим услугата, при условие, че сте заплатили адвокатския хонорар и сте ни предоставили всички необходими документи.

 

Какви разноски ще има освен адвокатския хонорар?

Допълнителните разноски са различни за всеки конкретен случай.

 

Срок на изпълнение на услугата

Изготвяме становището в срок от 5 работни дни плащането на услугата, освен ако сме договорили друг срок. Ако за изпълнението на услугата ни е нужна допълнителна информация, документи или данни, които се предоставят от заявителя или от трето лице, срокът за изпълнението се удължава съответно.

 

Задължение за конфиденциалност

Всяка информация, която ни е предоставена от вас за изпълнение на услугата, включително и тази, предоставена чрез комуникация по електронна поща и телефон, е конфиденциална и не подлежи на разкриване съгласно Закона за адвокатурата.

 

 

Споделяне: