Правно становище за защита на длъжник от ЧСИ, ДСИ или публичен изпълнител

През LegalMasters.bg може лесно да заявите изготвяне на становище за възможностите за защита по изпълнително дело, което е заведено срещу вас, в качеството ви на длъжник, поръчител или ипотекарен длъжник.

Помагаме на длъжници (физически и юридически лица) по изпълнителни дела на частни съдебни изпълнители (ЧСИ) или държавни съдебни изпълнители (ДСИ).

Най-често делата се водят от банки, фирми за бързи кредити, колекторски фирми, монополни дружества, но и от други кредитори. Съдействаме също и при изпълнителни дела при публичен изпълнител на НАП за задължения към държавата.

 

След като се запознаем с изпълнителното дело ви даваме становище за възможностите за предприемане на действия за защита.

200.00лв.
Заяви

Какво ви е нужно, за да заявите услугата?

За да направите заявка, трябва да попълните формата по-долу, в която ще посочите номера на изпълнителното дело, съдебния изпълнител – ЧСИ, ДСИ или публичен на НАП. Ако ви е връчен документ – покана за доброволно изпълнение, съобщение за запор, възбрана или др. е важно да го приложите, както и да посочите кога е станало това, тъй като много често от тази дата тръгват срокове за обжалване.

Важно! Ако делото ви е извън гр. София ще трябва да ни предоставите копие от цялото изпълнително дело. Ако трябва ние да организираме снабдяване с делото от друг град, ще се дължи допълнителен хонорар.

Защо да ни възложите услугата?

 • помагаме ви да защитите личното си имущество, или това на вашия бизнес, като анализираме законосъобразността на принудителното изпълнение, което е предприето срещу вас;
 • получавате правна услуга от адвокатска практика със значителен опит в защита на длъжници в рамките на изпълнителни производства и по съдебен ред;
 • комуникацията с нас и изпълнението на услугата може да се осъществява само по електронни канали;

 

Адвокат Женя Недева
Здравейте, аз съм адвокат Женя Недева от LegalMasters.bg и съм вашият адвокат за тази услуга.
Ако имате въпрос, ме потърсете на тел. 089 30 50 449 или на contact@legalmasters.bg и ще направя всичко възможно да ви отговоря веднага.

Как става заявката и изпълнението на услугата?

1. Попълвате данни за вашето изпълнително дело съгласно формата по-долу и заплащате адвокатския хонорар – понастоящем може да заплатите с банков превод.

2. Ние се свързваме с вас в рамките на един работен ден, получаваме допълнителна информация за случая и започваме проучването на изпълнителното дело. За да изпълним услугата ни упълномощавате да получим достъп до изпълнителното дело.

3. Предоставяме ви писмено правно становище с мнение за необходими действия за защита по делото. По желание изготвяме оферта за адвокатски хонорар за бъдещите действия.

Повече за условията за изпълнение на услугата може да научите по-долу в раздел „НАШИЯТ АНГАЖИМЕНТ“.

 

 • 1. Съдебен изпълнител и номер на изпълнително дело (можете да го видите от връчените ви документи)

 • 2. Моля прикачете връченият ви документ

 • Accepted file types: jpg, jpeg, gif, png, pdf, Max. file size: 5 MB.
  Позволени са файлови формати jpg, jpeg, gif, png и pdf. Размер на файла до 5MB.
 • 3. Дата на връчване

 • MM slash DD slash YYYY
 • 4. Допълнителна информация

 • 5. Получаване на оферта за адвокатски хонорар за бъдещи действия по защита

 • 6. Данни за контакт по повод заявката

 • Имейл адресТелефон

Уважаеми клиенти, на следващата страница ще имате възможност да прегледате и сверите още веднъж попълнените данни и ако всичко е наред, да финализирате заявката с бутон ЗАЯВИ.

Натискането на бутон ЗАЯВИ е еквивалентно на сключване на договор за правна защита и съдействие с Адвокатско съдружие „Лигълмастърс – Недева и Йорданова“ и ни задължава да ви предоставим услугата при условие, че сте заплатили адвокатския хонорар и сте ни предоставили всички необходими документи.

Нашият ангажимент включва:

 • извършване на проучване и анализ на обстоятелствата по изпълнителното дело; При дела в гр. София това се прави от нас на място в кантората на ЧСИ, а при дела извън София получаваме копие от цялото изпълнително дело. В случай, че ние организираме снабдяване с делото от друг град, договаряме допълнителен хонорар;
 • изготвяне на писмено правно становище за възможностите за предприемане на действия за защита;

Нашият ангажимент не включва предприемане на същински правни действия по защитата. В случай, че желаете да ни възложите такива действия, за тях ще се договори допълнително възнаграждение.

 

Изпращането на заявка за услугата е еквивалентно на сключване на договор за правна защита и съдействие с Адвокатско съдружие „Лигълмастърс – Недева и Йорданова“ и ни задължава да ви предоставим услугата, при условие, че сте заплатили адвокатския хонорар и сте ни предоставили всички необходими документи.

 

Какви разноски ще има освен адвокатския хонорар?

Допълнителните разноски са различни за всеки конкретен случай.

 

Срок на изпълнение на услугата

Изготвяме становището в срок от 5 работни дни от получаване на достъп до изпълнителното дело или копие от него, освен ако сме договорили друг срок. Ако за изпълнението на услугата ни е нужна допълнителна информация, документи или данни, които се предоставят от заявителя или от трето лице, срокът за изпълнението се удължава съответно.

 

Задължение за конфиденциалност

Всяка информация, която ни е предоставена от вас за изпълнение на услугата, включително и тази, предоставена чрез комуникация по електронна поща и телефон, е конфиденциална и не подлежи на разкриване съгласно Закона за адвокатурата.

Споделяне: