×
Цеувките по гарите в Англия са забранени.
Uncategorized @bg

5 налудничави закона от целия свят

Споделяне:

В LegalMasters.bg често виждаме и забавната страна на сферата, в която работим. Затова си помислихме, че и на вас може да ви е приятно да разпускате петъчно с някоя лека статия, свързана с правото. Ето първата колекция, която направихме за ваша и наша собствена разтуха! В нея сме подбрали 5 налудничави закона от целия свят.

В някои държави има закони, които са повече от необикновени. Събрахме 5 от любимите си налудничави забрани и ще се радваме да споделите коя спечели вашите “симпатии”.


1. В Австралия всяка неделя след 12:00 ч. на обяд е забранено да се появяваш на публични места, облечен в розови панталони.


2. Целувките и гушкането по ЖП гарите са забранени в Англия. И като цяло има табели “Целуването забранено” навсякъде. Но причината не е неблагоприличие: правителството смята, че продължителните прегръдки ще забавят пътниците.


3. Дъвките са забранени на територията на Сингапур. Според местните жители, дъвченето на дъвка вреди не само на околната среда, но и на човешкото здраве.


4. През 2008 г. правителството на Япония решава да приложи годишен размер на талията за хората между 40-74-годишна възраст: не повече от 86 см. за мъжете и 90 см. за жените. Тези, които “не спазват” размера, получават глоба. По такъв начин държавата се бори срещу наднорменото тегло и други прилежащи заболявания.


5. В щата Северна Каролина в САЩ е забранено да заспиш във фабрика за сирене.


За колко от тези налудничави закони бяхте чували? Споделете ни и други във Фейсбук страницата на LegalMasters.bg!

Прочетете нашите статии за шантавите съдебни дела по света, любимите ни адвокатски сериали и за документалните филми, проследяващи съдебни дела!

Споделяне: