×
Uncategorized @bg

5 от най-добрите документални филми, проследяващи съдебни дела

Споделяне:

Петъчните ни колекции продължават с любима наша тема – документални филми, разказващи интригуващи реални съдебни процеси и престъпления от целия свят. Повечето от тях могат да се гледат в Netflix и както се досещате, горещо ги препоръчваме!

1. Killer Inside: The Mind of Aaron Hernandez

Всичко се променя за бившия играч на New England Patriots, когато той се превръща в главен заподозрян в убийство. Този документален филм в три части използва кадри от съдебната зала, телефонни обаждания и интервюта, за да разкаже историята на Арън Фернандез, който от звезден спортист се превръща в осъден убиец.

2. The Confession Killer

Хенри Лий Лукас е осъден на доживотен затвор за убийството на 11 души. В месеците преди финалната присъда обаче той признава за стотици убийства, които всъщност… не е извършил. Благодарение на своето сътрудничество с властите, той е срещнат с преференциално отношение от страна на полицията, докато не хващат и него, и органите на реда в поредица от лъжи.

3. Amanda Knox

Съквартирантката на Аманда Нокс е мъртва, а властите са нетърпеливи да посочат убиеца. Младата Аманда Нокс прекарва 4 години в италиански затвор, преди да бъде оправдана от съда. Документалният филм включва множество интервюта на замесените в делото лица, като бившият ѝ приятел, италианският прокурор Джулиано Манини и самата Аманда Нокс.

4. The People v. O. J. Simpson: American Crime Story

Несъмнено една от най-успешните документални поредици, The People v. O. J. Simpson е първият сезон в антологичната поредица American Crime Story и заедно с внушителния си актьорски състав преразказва събитието, разтърсило всяко кътче на Съединените щати. 

Сериалът проследява съдебното дело срещу бившата суперзвезда по американски футбол О.Дж.Симпсън, който е осъден по две обвинения за убийство – на неговата бивша съпруга Никол Браун Симпсън и неин приятел – Рон Голдман.

5. The Trials of Gabriel Fernandez

В резултат на изключително смущаващото съдържание на този филм, продуцентите наели терапевт, който да бъде на разположение на екипа по време на двугодишната разработка на документалната продукция. The Trials of Gabriel Fernandez разказва историята за мъченията и убийството на 8-годишното калифорнийско момче Габриел Фернандез и трудния път, който трябва извървят срещу институциите загрижените хора, искащи – макар и посмъртно – да му дадат глас и да предотвратят подобни случаи от повтаряне.

Ако не сте гледали някой от препоръчаните от нас документални филми и сериали и решите да го направите този уикенд, не пропускайте да ни оставите мнението си на Фейсбук страницата на LegalMasters.bg!

Споделяне: