×
Бизнес, Ново

Предстоящо: Нова мярка в подкрепа на туроператорите

Споделяне:

Финансирането на новата мярка е осигурено от вече отпуснатите, но неусвоени средства от националния бюджет. Според данните, неусвоените средства са близо 19 млн. лв.


В подкрепа на един от най-засегнатите икономически сектори – туристическият бранш предстои да бъде даден старт на нова процедура, по която туроператорите ще могат да получат до 15 % от оборота им без ДДС през 2019 г., но не повече от дължимата сума по туристическите пакети за неосъществени пътувания.


Мога ли да кандидатствам по тази процедура, ако съм получил средства по действащата досега схема за подкрепа на туроператори?


Субсидията се дава независимо от получаването на средства по досега действащата схема и при спазване на правилата за държавни помощи.


За какви разходи могат да се използват средствата, отпуснати по бъдещата процедура?


Отпуснатите средства ще могат да се използват единствено за  възстановяване на дължимите суми на клиенти за неосъществени пътувания в периода 01.03.2020 г. до 31.12.2020 г. поради възникналата епидемия от COVID-19.


Какви са условията и критериите за кандидатстване?


Подробните условия за кандидатстване и получаване на средствата предстои тепърва да бъдат определени от Министерски съвет. След разгласяването им, ние от LegalMasters.bg своевременно ще ви информираме за изискванията, на които туроператорите трябва да отговарят.

В LegalMasters.bg можем да съдействаме на всички желаещи да подадат документи за кандидатстване и да се възползват от безвъзмездното финансиране – консултираме и съдействаме за цялата процедура по подаване и отчитане на проекта при гъвкави условия.

За въпроси не се колебайте да ни потърсите на contact@legalmasters.bg или на тел. 0893050449.

Важно: Информацията, с която Ви запознахме е неокончателна и подлежи на промени и корекции до официалното стартиране на програмата!

Споделяне: