Продажба на бизнес и преобразуване

През LegalMasters.bg може лесно и изцяло онлайн да заявите продажба или реорганизиране на бизнес и ние ще ви предоставим бърза и компетентна адвокатска услуга.

Помагаме на предприемачите да организират покупка или продажба на бизнес. Организираме цялата процедура по покупко-продажба на дружествени дялове, на търговско предприятие, или пък чрез реорганизиране на бизнеса чрез преобразуване. Съдействаме и за необходимите промени, които съпътстват промяната в собствеността – смяна на името на фирмата, адрес на управление, управител и др.

 

Адвокатския хонорар определяме за всеки конкретен случай, съобразно неговата сложност. След като ни изпратите информация с онлайн заявката ще ви изпратим оферта. В хонорара не са включени дължащи се държавни такси, нотариални такси и др. разноски.

Поискайте оферта

Какво ви е нужно, за да заявите услугата?

За да получите оферта, трябва да попълните формата по-долу. Предоставените данни ще ни послужат за изготвянето на офертата и за контакт с вас. Таксата за Търговския регистър може да заплатите заедно с адвокатския хонорар.

Защо да ни възложите услугата?

 • получавате правна консултация от адвокатска практика с опит в търговското и дружествено право;
 • изготвяме документите съобразно конкретните нужди на вашия бизнес;
 • цялата процедура става бързо и почти изцяло онлайн – комуникацията с нас и изпълнението на услугата може да стане само по електронен път; понякога е нужно да посетите банка, нотариус или административен орган;
 • можем да ви предложим последващо правно обслужване и съдействие при подготовка на бъдещи договори, сделки, регистрации и др.;
Адвокат Женя Недева
Здравейте, аз съм адвокат Женя Недева от LegalMasters.bg и съм вашият адвокат за тази услуга.
Ако имате въпрос, ме потърсете на тел. 089 30 50 449 или на contact@legalmasters.bg и ще направя всичко възможно да ви отговоря веднага.

Как става заявката и изпълнението на услугата?

1. Попълвате формата за заявка. В същия ден се свързваме с вас и ви изпращаме оферта за адвокатската услуга.

2. В случай, че приемате нашата оферта, сключваме договор и заплащате адвокатския хонорар – понастоящем може да заплатите с банков превод. Ако желаете заедно с хонорара може да заплатите и държавната такса за Търговския регистър.

3. Уточняваме всички детайли и започваме работа по изпълнението на услугата.

4. Изпращаме ви изготвените документи с подробни указания, вие ги преглеждате и разписвате, ако е нужно посещавате нотариус, банка или административен орган. Ако не сте включили държавна такса при заявката, заплащате тази такса по банковата сметка на Търговския регистър, в противен случай не може да пуснем документите.

5. Връщате ни всички документи обратно. Това става най-лесно като сканирате документите и ни ги изпратите на електронната поща, но може и да ни ги предадете лично на адреса на кантората или да ни ги изпратите чрез куриерска услуга.

6. Получавате потвърждение за вписването.

Повече за условията за изпълнение на услугата може да научите по-долу в раздел „НАШИЯТ АНГАЖИМЕНТ“.

 • 1. Данни за фирмата:

 • НаименованиеЕИК
 • 2. Бих искал да:

 • 3. По какъв начин да се прехвърли/преобразува бизнеса:

 • Добре е да знаете:

  Ако имате нужда от услуга само по промяна на обстоятелствата за вашата фирма – промяна на име, смяна на управител, адрес на управление/адрес за кореспонденция с НАП, предмет на дейност, увеличаване или намаляване на капитала без да се сменя собствеността, следва на направите заявка за Промяна на обстоятелствата при ЕООД/ООД --> https://legalmasters.bg/online-uslugi/za-biznesa/promyana-obstoyatelstva/
 • 4. Данни за контакт по повод заявката:

 • Имейл адресТелефон
 • 5. Коментар към заявката:

Уважаеми клиенти, на следващата страница ще имате възможност да прегледате и сверите още веднъж попълнените данни и ако всичко е наред, да ни изпратите информацията с бутон ПОИСКАЙ ОФЕРТА.

С изпращането на онлайн заявката за вас няма да възникнат задължения.

След получаването на заявката ние от Адвокатско съдружие „Лигълмастърс – Недева и Йорданова“ се задължаваме, да се свържем с вас още същия ден и да ви изпратим оферта за адвокатската услуга.

Нашият ангажимент включва:

 • правна консултация по повод желаната продажба на бизнес или преобразуване – може да се осъществи на лична среща в нашата кантора, както и по телефонен или видеоразговор;
 • изготвяне на всички необходими документи от правен характер (протоколи, дружествен акт/дружествен договори, декларации и др.), както и съдействие при банка, нотариус или административен орган ако е необходимо;
 • преглед на подписаните документи, след като ги получим обратно от вас;
 • подаване на документите в Търговския регистър и проследяване на заявлението до вписването му;

Нашият ангажимент не включва консултации по счетоводни въпроси, както и изготвяне на документи, които нямат правен характер.

 

Следва да знаете, че с изпращането на онлайн заявката за вас няма да възникнат задължения.

След получаването на попълнената онлайн заявка ние от Адвокатско съдружие „Лигълмастърс – Недева и Йорданова“ се задължаваме са се свържем с вас още същия ден и да ви изпратим оферта за адвокатската услуга. Ако приемете нашата оферта, ще сключим договор за правна защита и съдействие.

 

Какви разноски ще има освен адвокатския хонорар?

За продажба на бизнес или преобразуване се дължат такси за Търговския регистър и за нотариални заверки, които ще се определят съобразно конкретния случай.

Срок на изпълнение на услугата

Заявяваме промените в Търговския регистър в срок от 3 работни дни от получаване на всички необходими документи, освен ако сме договорили друг срок. Обикновено регистърът вписва обстоятелствата от 3 до 5 работни дни от подаване на заявлението. Ако имате предходни необработени заявления срокът за вписване може да се удължи.

Задължение за конфиденциалност

Всяка информация, която ни е предоставена от вас за изпълнение на услугата, включително и тази, предоставена чрез комуникация по електронна поща и телефон, е конфиденциална и не подлежи на разкриване съгласно Закона за адвокатурата.

Споделяне: